top of page

A tizenegy legrosszabb női karakter

Updated: Dec 27, 2019



1. A jó útra térítő. Találkozik a vonzalom tárgyával, aki akár szóban, akár tettleg erőszakos, de közben igazán, nagyon, nagyon szexi. A nő pedig meglát valamit abban a csodálatosan zöld, szomorú szemében! És tudja, hogy ő rendeltetett megjavítani a szegény összetört embert, aki erőszakos viselkedésével ezt a múltbéli rettenetet kompenzálja.

Hát nem. Vannak férfiak, akik ellen nem kell előbb-utóbb távoltartási végzést kérni. Persze lehet a főhősnőnk segítőkész, de nem valószínű, hogy csodatévő. Hagyjuk már, hogy megjavít valamit, amit előtte nők sorának nem sikerült.


2. A lány, aki gyönyörű, de azt hiszi magáról, hogy ronda. Dús ajkai vannak, tiszta bőre, őzike szemei és D kosaras melltartójára igazából nincs szükség, hiszen a mellei hetykén állnak alátámasztás nélkül is. De a történet során folyamatosan azon sír, hogy ő egy kicsit sem vonzó.

Az írói szándék általában az, hogy karakterét egyszerre tegye vonzóvá ÉS szerénnyé. Sajnos ettől a karakter nem szerénynek tűnik, hanem idiótának. A szupermodell nők pontosan tudják magukról, hogy jól néznek ki.


3. A szexistennő. Árasztja magából a szexet. Ez a tulajdonsága. Szexet áraszt.

A világon senki nem szexi minden egyes pillanatban. Mi volna, ha lenne mondjuk egy hobbija? Az nem jó, ha csak azért szerepel egy történetben, hogy tárgyiasíthassa az olvasó.

4. Ennek párja a szexi, de nem TÚL szexi. A karakter, akinek rövid a szoknyája, ruhája finoman körülöleli a testét, de nem kurvás. Mert nem kurva! Pont annyira szexi, hogy a férfi karaktereknek felálljon tőle, de azért előbb meg akarják hívni vacsorázni. Az üzenet: egy karakter lehet szexi, nincs ezzel semmi baj, ne kérjünk érte bocsánatat. Ha rövid szoknyát hord, hát hordjon rövid szoknyát. Teljesen rendben van!


5. A teszetosza. Akinek nincs akarata. Csak követi a többi karakter utasításait. Főleg akkor rettenetes, ha ez a karakter a női főszereplő. Legyen már némi kezdeményezőkészsége! Az olvasók nem kedvelik a passzív főhősöket, legyen céljuk, és tegyenek is azért, hogy elérjék azt.


6. Az öreg, undok idősebb nő. Aki azért undok, mert féltékeny a többi, fiatal szereplő fiatalságára, a nők szépségére. Kedves írók: vannak idősebb nők, akik elégedettek az életükkel, és nem akarnak megint fiatalok lenni. Mert boldogok. Lehet utálatos idősebb nőt írni, de legyen már más oka annak, hogy morog, hogy gonosz. Mondjuk mert nem ért egyet a többi szereplő felforgató eszméivel. Vagy ilyesmi.


7. A naív, tágranyílt szemű szűz. Attól, hogy valaki szűz, még nem biztos, hogy hülye. A szüzességétől nem lesz gyerekes, valószínűleg hasonlóan tájékozott az élet dolgaiban, mint a kortársai. És szinte biztos, hogy tudja, hogy mire való a pénisz. Képet is látott már.


8. A belevaló. Aki azért belevaló, mert azt mondtuk. A narrátor bejelenti, hogy ez a csaj nagyon menő. És ennyi. Semmivel nem demonstráljuk a menőséget, nincs egy jópofa cselekedete. Legalább szúrjon le valakit!


9. A lány, aki nem olyan, mint a többi lány. De miben más? Hát tornacipőt hord. De sokan hordanak tornacipőt. Feketében jár. Vagy neki vannak elvei! Izé, elég sokan járnak feketében, és elég sok lánynak vannak elvei. Ha azt szeretnénk, hogy ne legyen olyan, mint mindenki más, akkor gondosan tervezzük meg, és mutassuk be, hogy miben különbözik a többiektől.


10. A lány, akit mindenki meg akar dugni. Ő nem a hármas pontos szexistennő, ő nem egy két lábon járó vagina, csak minden férfi rágerjed a történet során. Az összes.

Hát nem. A férfiaknak más és más típusú nők jönnek be. Sőt, van olyan férfi, akinek fontos a nő személyisége! Mutathatjuk a főhősünket úgy is vonzónak, hogy nem mindenkinek jön be éppen ő, és nem akarja feltétlenül megdugni a főhős legjobb barátja sem. És ez teljesen rendben van.


11. A magányos. Amikor nincs baj a karakterrel, de ő az egyetlen nő a történetben. Miért? Egy férfi börtönben játszódik a sztori? Vagy a péniszbolygón? Mert csak ott elképzelhető, hiszen normális esetben a lakosság fele nő.


És megint: ez nem fordítása a videónak, ez egy kivonat, amibe ráadásul lehet, hogy még saját gondolatom is csusszant. De az érdemi munkát Jenna végezte, itt:

Köszönjük, Jenna!


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page